articol blog

Foloseste cu usurinta clesti de gradina

Hai sa iti arat de ce ai nevoie si cat de simplu este sa iti ingradesti terenul cu ajutorul unui gard din plasa de sarma.

Sa vedem mai intai de ce ai nevoie pentru aceasta operatiune. Trebuie sa masori terenul si sa cumperi cantitatea de plasa de sarma potrivita, ai nevoie de stalpi de sustinere, sarma ghimpata pentru securizare, sarme pentru intins si pentru legat si nu in ultimul rand, ai nevoie de un cleste de gradina pentru fixarea gardului.

Stalpii de sustinere se pot monta la 2,5-3 metri distanta in gropi de minim 50 de cm adancime. Adauga cateva lopeti de beton pentru a fixa stalpul si pentru o rezistenta mult mai indelungata a acestuia. Stalpii montati direct in pamant, dupa cativa ani se pot inclina, ceea ce duce la un aspect neplacut sau chiar la caderea gardului.

Dupa instalarea stalpilor, ne pregatim pentru instalarea plasei de gard, prin montarea a doua fire intinzatoare, unul in partea de sus si unul in partea de jos. Aceste fire nu trebuie sa fie foarte groase, deoarece cele groase se intind mult mai greu. Grosimea optima este de 2,2 mm.

Plasa de sarma se intinde peste sarmele deja montate si se leaga din loc in loc, atat de stalp cat si de firele intinzatoare cu o sarma mai subtire. Pentru ca operatiunea de prindere a plasei de sarma sa fie mai usoara, alege sa folosesti clesti de gradina, special creati pentru fixarea si securizarea gardurilor.

Daca consideri ca este nevoie poti sa montezi si un fir de sarma ghimpata pentru o protectie suplimentara.

Avantajul acestor tipuri de gard este ca poti sa il montezi cu usurinta si arata bine indiferent daca terenul este drept, inclinat sau cu denivelari. Folosind acest tip de plasa, vei obtine un gard cu un aspect continuu chiar si pe terenurile denivelate. Gardul tau va avea un aspect continuu, cu o rezistenta si durabilitate in timp foarte buna.

Pentru orice operatiune de acest gen, indiferent ca vrei sa fixezi plasa de sarma, sa atasezi plasa, sa fixezi plantele tinere, sa securizezi ramurile sau sa legi via, alege clesti de gradina si usureaza-ti munca considerabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *