Uncategorized

Stai ca trag

De cand fiul meu a descoperit jocurile video, in casa noastra a fost mereu linisite. Daca inainte, acesta obisnuia sa imprastie pernele in tot livingul si sa gasesc jucarii insirate chiar si in baie, acum, de cand a descoperit jocurile online, este atat de liniste incat am impresia ca nici nu este acasa.

 

Desigur, nu este tocmai indicat sa iti lasi copilul ore in sir in fata calculatorului, insa doua ore pe zi este in regula. Pe site-ul Hepy.ro exista o gama foarte mare de jocuri video, de unde copiii isi pot alege in fucntie de preferintele lor.

De obicei, fetitele aleg jocuri Barbie, jocuri cu coafeze sau jocuri de buatareasa insa baietii au alte preferinte. De exemplu, hepy.ro, detine jocuri cu masini, jocuri cu tractoare, jocuri de actiune si jocuri de impuscaturi.

Jocurile cu impuscaturi sunt preferatele fiului meu, deoarece acesta este foarte concentrat in timp ce se joaca. Am observat si eu jocurile pe care el le alege, iar acestea nu reprezinta un pericol pentru psihicul lui . Jocurile nu sunt deloc grafice. Majoritatea jocurilor cu impuscaturi se concentreaza asupra eliminarii tintei fara sa arate detalii precum sange, rani sau alte imagini violente.

Deseori, imi aud fiul “Stai ca trag!”, deoarece odata ce intra in joc, traieste fiecare secunda, insa, odata ce i se termina cele trei ore in care are voie sa se joace acesta se comporta normal fara sa dea semne ca ramane prins in mediul virtual.

Atunci cand vorbesc cu alti parinti despre cresterea copiilor, incerc sa le explic ca este in regula sa isi lase copiii sa se joace, deoarece astfel isi vor marii capacitatile intelectuale. Un studiu facut de catre cercetatorii britanici indica urmatoarele:

  • Copiii care folosesc calculatorul zilnic au sanse mai mari sa inteleaga tehnologia din ziua de azi si sunt mai independenti
  • Copiii care sunt lasati sa joace pe calculator dezvolta capacitati mai bune de rezolvare a problemelor de logica.

Din acest motiv, am decis ca este oportun sa imi las copilul sa se joace pe calculator, in special cu jocurile de pe site-ul hepy.ro.

Acesta, nu numai ca este mult mai atent, dar intelege si diferenta dintre realitate si fictiune. In plus, jocurile online sunt un bun exercitiu de a te pune in diverse ipostaze pentru a fi mai bine pregatiti in viata.

Deseori, seara tarziu, aprind calculatorul si deschid istoricul browser-ului pentru a vedea ce a accesat. Toate jocurile pe care le incearca fiul meu, le joc si eu pentru a fi sigur ca totul este in regula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *