articol

Technics – legendarul pick-up pentru DJ: electrizează pasiunea mulțimii

technics-1204x642

  • Direct Drive SL-1210MK7 cu rotație stabilă de excepție
  • Funcție de redare inversă complet nouă
  • Stilet Iluminator pentru vizibilitate îmbunătățită cu luminozitate ridicatăde tip LED

Technics prezintă noul platan SL-1200MK7 Direct Drive. Noul model moștenește designul tradițional al acestei serii și păstrează aceeași ușurință de folosire, fiabilitate și durabilitate inegalabilă, adăugând, în același timp, un motor electric cu acționare directă fără miez metalic și alte tehnologii de amplificare a sunetului. El este echipat, de asemenea cu noi funcții de redare pentru DJ, cum ar fi redarea inversă. SL-1210MK7 este prezentat drept primul platan standard nou pentru DJ din ultimii nouă ani.

Despre Seria Technics 1200

SL-1200 a fost lansat în anul 1972 ca platan cu acționare directă, devenind cel mai bine vândut model cu vânzări totale de 3.500.000 de unități din această serie. Acesta era susținut de un cuplu puternic, o utilizare facilă și durabilitate ridicată. Modelul a început să fie foarte admirat atât de entuziaștii audio cât și de DJ care au contribuit la dezlănțuirea culturii DJ în domenii cum ar fi muzica de dans electronică. Această serie este încă foarte apreciată de DJ din toată lumea.

Tot ce vă doriți de la Technics și mai mult decât atât

Motor cu acționare directă fără miez metalic, care obține o rotație stabilă și un cuplu puternic

Sistemul cu acționare directă folosește un motor cu rotație lentă pentru acționarea directă a platanului. Acest sistem are diferite avantaje. El oferă performanță ridicată, cum ar fi precizia rotației și cuplul puternic, nu necesită înlocuirea pieselor și își păstrează fiabilitatea ridicată pentru mult timp. Totuși, s-a spus despre sistemul cu acționare directă că uneori produce o rotație neregulată denumită trepidație. Pentru SL-1210MK7, a fost dezvoltat un nou motor cu acționare directă fără miez metalic. Acest motor folosește un stator fără miez metalic. Îndepărtarea miezului de fier din stator a eliminat cauza principală a trepidației. În plus, forța magnetică a magneților rotorului a fost îmbunătățită la cel mai înalt nivel cu putință, iar spațiul dintre statorul fără miez metalic și magneții rotorului a fost optimizată, obținându-se astfel un cuplu de înaltă performanță care îl egalează pe cel al modelului SL-1200MK5. Oferind o rotație uniformă și un cuplu puternic, acest motor reproduce cu acuratețe și fidelitate sunetul pe un disc analog.

Funcția de redare inversă  îmbogățește stilurile de redare ale DJ-ilor

Platanul se rotește în sens invers atunci când apăsați în același timp pe butonul selector pentru viteză și pe butonul de pornire/oprire, îmbogățind stilurile de redare pentru DJ.

pentru a folosi funcția de redare inversă, întrerupătorul de pe unitatea principală trebuie să fie în poziția pornit.

Cartușul fono folosit trebuie să fie compatibil cu redarea tip.

Cuplul de pornire/funcția de reglare a vitezei de frânare

SL-1200MK7 folosește tehnologie de controlare a motorului de ultimă generație rafinată prin dezvoltarea produselor Panasonic Blu-ray disc. Utilizând un microcomputer, această tehnologie avansată de controlare a motorului asigură înaltă performanță în rotația normală și răspunde cu precizie, de asemenea, la o gamă largă de stiluri de redare ale DJ-ilor cum ar fi scratching-ul.

Cuplul de pornire și viteza de frânare pot fi reglate individual pentru a se adapta la preferințele utilizatorului.

Stilet iluminator cu leduri cu înaltă luminozitate și cu durată de viață îndelungată

Stiletul iluminator are o structură nouă de tip cu împingere și folosește leduri albe cu înaltă luminozitate și cu o durată de viață îndelungată. Zona de iluminare și intensitatea au fost revizuite pentru a oferi vizibilitate îmbunătățită a vârfului stiletului în comparație cu modelele anterioare chiar și pe întuneric.

mk7_s2bwnw

Îmbunătățirea performanței de urmărire și precizie pentru o reproducere a sunetului de înaltă calitate  

Brațul de înaltă sensibilitate citește cu precizie semnalul memorat în canelura discului

Brațul, care răspunde de citirea precisă a semnalului prin urmărirea canelurii discului, este un braț universal cu echilibru static în formă de S, o altă tradiție a Technics. Tubul brațului este făcut din aluminiu ușor cu rigiditate ridicată. Secțiunea rulmentului cu brațul cu o structură cu suspensie cu articulație cardanică constă dintr-o carcasă prelucrată și un rulment de înaltă precizie care asigură performanță de urmărire excelentă cu o desprindere minimă a stiletului, chiar și în condiții de redare dificile cum ar fi scratching-ul.

Platan cu structură bistratificată cu un amortizor de vibrații cu performanță îmbunătățită

Platanul pe care este pus discul de vinil are o structură bistratificată cu cauciuc pentru amortizare pe întreaga suprafață dorsală pentru a elimina rezonanța nedorită din platanul turnat în aluminiu. Platanul oferă rigiditate ridicată și caracteristici excelente de amortizare a vibrațiilor pentru a preveni transmiterea vibrațiilor nocive la disc și redarea unui sunet clar.

Cutie cu rigiditate ridicată și izolator pentru eliminarea oricăror vibrații  

Șasiul, o piesă esențială pentru reducerea vibrațiilor externe, moștenește tehnologia audio de calitate superioară promovată prin dezvoltarea de pick-upuri superioare. Șasiul din aluminiu turnat este integrat în mod rigid într-un material special care constă din ABS amestecat cu fibră de sticlă în vederea obținerii unei structuri bistratificate. Combinația dintre acest material special cu rigiditate ridicată și un șasiu metalic a mărit rigiditatea și performanța de amortizare a vibrațiilor, obținând o cutie robustă pentru o reproducere superbă a sunetului.

Izolatorul include un arc și cauciuc pentru asigurarea unor caracteristici de frecvență optime. Acest lucru nu numai că asigură o înaltă calitate a sunetului și o rezistență superbă la fluieratul amplificatorului, dar în plus, izolează în mod eficient vibrațiile externe la un nivel ridicat al sunetului.

Terminalele cablurilor de alimentare/fono detașabile previn discontinuitatea cablului

Terminalele cablurilor de alimentare și fono permit detașarea cablurilor. Ele sunt placate cu aur pentru a minimiza degradarea calității sunetului. Datorită faptului că terminalele permit deconectarea cablurilor, întreținerea caburilor este mai ușoară, iar cablul dumneavoastră fono preferat poate fi folosit pentru plăcerea dumneavoastră personală.

Funcția de control al tonului permite reglarea precisă și stabilă a tonului

Turația poate fi setată la  33-1/3 rpm, 45 rpm sau 78 rpm.* Funcția de control al tonului permite reglajul fin al turației în intervalul ±8%/±16%. Această funcție obține un control precis și stabil al tonului grație controlului complet digital cu performanță de urmărire și precizie îmbunătățite.

* Pentru a folosi o turație de 78 rpm, întrerupătorul de pe unitatea principală trebuie să fie în poziția pornit.

Design complet negru

SL-1200MK7 are butoane negre și braț negru, păstrând, în același timp, configurația butoanelor seriei SL-1200. Cu o textură mată frapantă, noul design în întregime negru are un aspect atractiv, rafinat. Dispozitiv de iluminare cu leduri poate fi setat să emită lumină roșie sau albastră, îmbunătățind și mai mult mediul de redare al DJ-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *