Uncategorized

Medicii dentisti de la IVORY recomanda controlul stomatologic periodic

Examenul stomatologic sau controlul de rutina, cum mai este cunoscut, are ca scop verificarea constanta a sanatatii danturii si cavitatii bucale. In acest mod, eventualele probleme sunt depistate din timp, iar tratarea acestora devine mai usoara si eficienta.

Medicii dentisti ai clinicii IVORY iti recomanda sa realizezi frecvent controalele stomatologice pentru a te bucura de o dantura sanatoasa si ingrijita.

Pasii unui control de rutina

Pentru a cunoaste cat mai bine in ce consta un astfel de control stomatologic, iata care sunt pasii acestuia:

  1. La inceputul controlului, medicul dentist  va verifica aspectul fetei si al gatului pentru a observa daca exista anumite semne care sa indice afectiuni, denivelari, umflaturi.
  1. In continuare este controlata cavitatea bucala, fiind observat aspectul tesuturilor moi, a gingiilor, a limbii sau obrajilor. Totodata, medicul stomatolog iti va verifica muscatura si articulatia mandibulara.
  1. Medicul dentist se va uita si dupa simptomele de gingivita sau alte probleme ale gingiilor. Sunt de asemenea controlate si oasele cavitatii bucale.
  1. Dupa verificarea tuturor acestor aspecte incepe controlul propriu-zis la nivelul danturii. Cariile, semnele de tartru, depunerile de placa bacteriana si alte astfel de afectiuni sunt aspecte examinate in detaliu.

Realizarea unor radiografii

Verificarea cat mai amanuntita a danturii este importanta pentru ca tu sa fii linistit in ceea ce priveste sanatatea acesteia. Iar in acest caz, examenul clinic nu este intotdeauna suficient pentru a depista toate problemele.

De aceea, realizarea unor radiografii care sa scaneze dantura, radacinile dintilor si gingiile, este esentiala. Cu ajutorul radiografiilor medicul stomatolog poate observa detalii precum aspectul interior al dintilor sau nivelul de densitate al masei osoase. In plus, radiografiile sunt necesare si pentru a observa diferentele aparute dupa efectuarea anumitor tratamente.

Curatarea profesionala a dintilor, la fel de importanta

Pe langa controlul stomatologic de rutina care trebuie realizat in mod frecvent, poti lua in calcul sa apelezi si la curatarea profesionala a dintilor. Ingrijirea danturii acasa este extrem de importanta si eficienta, insa un serviciu suplimentar de curatare profesionala realizat din cand in cand poate fi de mare ajutor.

Curatarea profesionala cuprinde detartraj  si periaj. Principalii pasi pe care ii parcurg medicii dentisti de la clinica stomatologica  IVORY sunt:

  • Curatarea generala, realizata in mod manual sau prin intermediul unui aparat cu ultrasunete. Curatarea poate fi facuta fie doar prin una din aceste metode, fie combinandu-le pe ambele. Scopul acestui pas consta in indepartarea placii bacteriene si a depunerilor de tartru.
  • Curatarea initiala este precedata de folosirea unui aparat rotativ care seamana destul de bine cu o periuta de dinti. Pe acesta se intinde pasta de dinti si are rolul de a indeparta orice urma de placa bacteriana existenta in jurul gingiilor sau sub acestea.
  • In final este utilizata ata dentara cu ajutorul careia este indepartata orice urma de placa bacteriana.

Nu evita sa mergi constant la medicul stomatolog pentru a verifica orice amanunt al danturii tale. Tine cont de faptul ca prevenirea problemelor este mult mai simpla din punct de vedere al confortului, durerii, cat si financiar decat tratarea unor afectiuni deja existente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *