articol

AMD și Cray au dezvoltat un supercomputer cu o putere de procesare de 1,5 exaflopi

AMD și Cray au dezvăluit proiectul comun la care au lucrat cele două companii: cel mai rapid supercomputer din lume. Acesta redefinește standardele pentru performanța de vârf și împinge granițele tehnologice ale științei calculului pentru a duce întreaga industrie în epoca Exascale.

Noul sistem, denumit Frontier, este programat pentru a fi cuplat la internet în 2021, acolo unde va pune în valoare o putere de procesare de 1,5 exaflopi. De asemenea, contractul de dezvoltare a supercomputerului este estimat la mai mult de 600 de milioane de dolari. Împreună cu Cray Shasta, AMD este încântată să contribuie la construirea viitorului în hardware și software, rezolvând cele mai complicate provocări în domeniul IT.

Inovațiile AMD incluse pe sistemul Frontier includ:

  • Procesor construit custom AMD EPYC, optimizat special pentru High Performance Computing (HPC) și Inteligență Artificială (AI), ajutat de procesoare grafice Radeon Custom Built
  • High Bandwith Memory (HBM)
  • Raport 4:1 GPU la CPU
  • Conexiune Infinity Fabric de foarte mare viteză
  • Programare open ROCm cu suport pentru CPU-ul și GPU-ul AMD

Odată cu acest anunț, AMD și Cray își manifestă poziția adoptată în raport cu dezvoltarea industriei Exascale, și ridicarea la standardele înalte în ceea ce privește viitorul acesteia. Această realizare pune bazele dezvoltării durabile ale industriei inteligenței artificiale și ale analizei informatice, mărind semnificativ performanțele sistemelor de calcul de mâine.

Poți citi mai multe despre cum AMD și Cray dezvoltă noul standard HPC aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *