articol

ELKO Romania anunta disponibilitatea SSD-urilor Kingston KC2000, in format M.2, pe interfata NVMe PCIe

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT, anunta introducerea pe piata a noilor SSD-uri Kingston KC2000, destinate sistemelor de calcul performante.

Traditional, nivelul de performanta al unui sistem de calcul este influentat, in functie de scenariul de utilizare, de puterea de calcul a procesorului si/sau a nucleului grafic cu care este prevazut. Cu toate acestea, comportamentul general al unui PC modern si experienta utilizatorului depind in foarte mare masura de viteza unitatii de stocare utilizate. Asa se face ca, pentru a putea rula fluid un sistem de operare modern, utilizarea unui SSD a devenit o necesitate, iar viteza acestuia este elementul de referinta pentru accelerarea performantelor. Pentru sustinerea unui nivel de performanta maxim, Kingston a lansat SSD-urile KC2000, in format M.2, pe interfata NVMe PCIe Gen 3.0 x4.

Disponibila in variante de 250, 500, 1000 si 2000GB, noua generatie High End reprezinta o evolutie semnificativa prin comparatie cu vechile modele KC1000. Astfel, pe langa extinderea capacitatii de stocare, unitatile noi folosesc controller-ul SMI 2262EN si memorie NAND 3D TLC pe 96 niveluri. Ca rezultat, vitezele de lucru au crescut la 3200MB/s la citire si 2200MB/s la scriere pentru variantele de 1TB si 2TB, respectiv 3000/2000 MB/s pentru cea de 500GB si 3000/1000 MB/s pentru cea de 250GB. Datorita acestor valori, dar si unei andurante deosebite, SSD-urile Kingston KC2000 sunt ideale pentru statii de lucru si sisteme HPC (High Performance Computing), adresandu-se indeosebi entuziastilor si segmentului Enterprise. In plus, suporta criptare AES pe 256bit, fiind compatibile cu solutii de securitate TCG Opal 2.0, precum cele dezvoltate de Symantec, McAfee sau WinMagic, pentru protectie end-to-end completa a datelor.

SSD-urile Kingston KC2000 sunt disponibile in Romania prin intermediul partenerilor autorizati ELKO, care isi respecta astfel promisiunea de a sustine toate domeniile de activitate, prin furnizarea celor mai noi si mai performante tehnologii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *