articol blog comunicat de presa

Panourile solare fotovoltaice sunt viitorul

 

Din ce in ce mai multe persoane au devenit interesate de metode alternative pentru a produce energia. Am inceput sa vedem o precupare de ceva timp cu masinile electrice, care nu mai folosesc carburant, iar acum tot mai multi proprietari vor sa isi instaleze panouri solare fotovoltaice.

Desi multi doresc sa opteze pentru aceasta optiune, tot la fel de multi sunt cei care inca nu au o idee clara despre cum functioneaza acest sistem de producere a energiei solare.

Panourile solare fotovoltaice sunt montate pe acoperisul unei structuri sau pe un sistem de urmarire a soarelui. Sistemele de urmarire a soarelui sunt niste instalatii cu miscare mecanica dotat cu servomotor care stiu sa isi schimbe pozitia pentru a orienta panourile fotovoltaice in pozitie perpendiculara cu directia soarelui. Celelalte tipuri, adica cele cu tuburi vidate pentru apa calda, au o greutate foarte mare si nu prea se pot monta pe sisteme de urmarire a soarelui.

Dupa felul in care sunt produse panourile, ele sunt monocristaline si policristaline. Diferenta intre panourile solare monocristaline si cele policristaline este urmatoarea: mai intai, am impartit panourile solare in panouri fotovoltaice si panouri cu tuburi vidate, iar apoi le-am impartit pe cele fotovoltaice in alte doua categorii. Este important sa intelegem ca sunt diferite situatii si necesitati unde un anumit tip poate reprezenta alegerea ideala. Ele pot face toate parte dintr-un sistem solar care produce energie electrica cu panouri monocristaline, cu panouri policristaline si apa calda cu panouri solare cu tuburi. Este posibil sa le vedeti pe toate cocotate pe o cladire.

Diferenta dintre panourile fotovoltaice monocristaline si policristaline este importanta din cauza pretului initial la achizitie si din cauza productivitatii intr-un anumit loc. Aparent, ele au specificatii oarecum similare, dar productia lor este destul de diferita in functie de zona si de amplasament. Unii producatori vand  panouri policristaline la un pret mai mare decat panourile monocristaline de la alt producator, dar de regula, panourile policristaline sunt mai ieftine decat cele policristaline.

Pentru cele mai bune oferte pentru sistemele solare putem accesa site-ul e-acumulatori.ro, care ofera peste 1000 de produse din aceasta categorie pentru clientii dornici sa achizitioneze. Instaland panouri solare fotovoltaice veti avea o multime de beneficii precum:

-Energia solara este inepuizabila si non-poluanta.

-Instalarea de panouri solare termice, in ciuda costurilor mai ridicate de investitie initiala, permite realizarea unor economii considerabile pe termen mediu si lung.

-Costurile de intretinere si de functionare sunt destul de scazute.

-Surplusul de energie electrica produsa fata de cea consumata poate fi vanduta tertilor.

Daca este sa privim in mare, instalarea unui astfel de sistem poate fi costisitor initial, insa in timp toate costurile se vor amortiza, iar un sistem solar eficient poate aduce chiar si multe alte beneficii precum cel de a deveni un partener tertilor de energie electrica.

Site-ul e-acumulatori.ro este magazinul pe care il recomand 100%, deoarece toate produsele lor sunt autorizate si conform normelor de siguranta! Investind in energia verde obtinem un viitor mai sigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *