articol blog comunicat de presa

Noul concept de vopsire electrostatica. Iata tot ce trebuie sa stii!

Astazi, in prezentul comunicat de presa facem referire la un concept nou introdus pe piata prelucrarii de confectii metalice si anume procesul de vopsire in camp electrostatic.

Despre confectiile metalice stim ca sunt structuri bine definite ce se realizeaza dupa o serie stricta de procese care au la baza materiale si substante chimice frecvent intalnite. Aceste materiale sunt create bineinteles dupa un tipar industrial bine cunoscut de specialisti, fiind necesare anumite conditii de lucru, anumiti pasi si diferite tehnologii. Astfel, dupa ce a avut loc finisarea unor placi si ansambluri realizate din confectii metalice, putem sa ne axam asupra acestora prin efectuarea unor alte procese in vederea obtinerii unei piese sau a unui ansamblu finit conform unei schite. Prin asta ne diferentiem noi de producatorii materiei prime ce se afla la baza confectiilor metalice si fata de alte companii de profil similar din Europa.

Echipa Analko are o vechime de peste 40 ani, o varsta frumoasa pe care ne-o dorim sa o vedem in continua ascensiune. Avem un portofoliu vast de clienti carora le-am pus temelia viselor si prin intermediul carora ne-am dezvoltat, am crescut si am invatat sa fim cat mai deschisi catre nou, catre oameni, mediu si evolutie.

Avem dintotdeauna obiective pe termen lung, acelea fiind in primul rand de a satisface toate dorintele clientilor, fie ca vorbim despre realizarea materialelor pentru o balustrada la comanda, pentru un gard, fie pentru proiecte mai complexe care au reprezentat dintotdeauna o provocare peste care am reusit de fiecare data sa trecem cu brio, precum materiale destinate constructiei de automobile, de cladiri comerciale, cladiri de birouri, etc.

La noi vei gasi pe langa o serie moderna de servicii in domeniul prelucrarilor metalice, a lemnului, sticlei, etc. si un serviciu relativ recent aparut pe piata romaneasca de domeniu, si anume conceptul de vopsire electrostatica.

Ce este vopsirea electrostatica, cand si cui se aplica

La sediul comaniei noastre detinem un adevarat atelier de vopsitorie in camp electrostatic. Aceasta se diferentiaza de procesul clasic de vopsire prin materia prima utilizata cat si prin procedeul de aplicare. In locul unor lianti si a unor substante clasice care ofera vopselei normale un grad de curgere ridicat, deseori o acoperire mica si un grad redus de rezistenta si/sau proprietati anticorozive, vopsirea electrostatica este net superioara.

Aceasta se aplica tuturor suprafetelor si profilelor din aluminiu, utilizand o serie de polimeri de tip pudra care sunt dispersati prin intermediul unui sistem special de pulverizare.

Acest tip de pudra utilizat in acoperirea suprafetelor de aluminiu ofera o acoperire impecabila si rezistenta, cu proprietati anticorozive excelente pentru astfel de materiale. Pulberea actioneaza in camp electrostatic, adica face priza cu usurinta pe materialul de lucru, dupa o pregatire corespunzatoare in prealabil. In acelasi timp, procesul vopsirii cu ajutorul pudrei cu actiune electrostatica poate fi realizat dupa un paletar divers de culori, astfel incat ansamblul final dorit de catre client poate avea diferite nuante.

Ulterior transmiterii produsului finit catre fiecare client, fiecare profil/ansamblu este supus unor teste de calitate in laboratorul de specialitate, astfel incat produsul final sa detina culoarea si forma dorita, dar mai presus de toate, o rezistenta net superioara produselor vopsite clasic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *