Uncategorized

Importanta lumanarilor in viata ta

Opreste-te un moment din ceea ce faci pentru a vizualiza ce presupune o seara calma in propria casa. Vizualizezi o cina in doi? Un maraton Netflix? Sau o baie calda cu spuma si sampanie? Oricare dintre scenariile de mai sus ar putea sa includa si o lumanare (sau cinci) pentru a crea atmosfera si a da o stare de spirit pozitiva.

Timp de secole, lumanarile au fost folosite in ceremoniile sacre pentru a aduce o ambianta pasnica intr-un anumit spatiu. Dar, in timp ce sursele lor minime de lumina si mirosurile aromate pot crea un sanctuar senin, exista o multime de alte motive pentru care ar trebui sa arzi lumanari in casa ta, care te pot ajuta cu starea mentala si bunastarea proprie. Pentru asta ai nevoie de lumanari decorative, pe care le poti cumpara de pe site-ul lumanariservus.ro.

Asadar, inainte de a aprinde flacara unei lumanari, ar trebui sa stii toate beneficiile pe care le pot oferi lumanarile si de ce trebuie sa achizitionezi mereu aceste obiecte atat de frumoase. Ne vei multumi mai tarziu.

  1. Lumanarile pot creste concentrarea

Daca ai avut vreodata un motiv pentru a aseza lumanari in jurul biroului tau in scopuri „decorative”, acum te poti inconjura de lumanari in timp ce lucrezi, pentru ca asta va spori concentrarea si te va ajuta sa devi mai productiv. De asemenea, exista anumite parfumuri care iti pot stimula mintea. Arome precum menta, lamaia, portocala, rozmarinul si scortisoara pot sa-ti stimuleze simturile si iti pot oferi acel impuls suplimentar de care ai nevoie.

  1. Lumanarile iti pastreaza amintirile pozitive

Este posibil sa existe un motiv pentru care doresti sa aprinzi o anumita lumanare si sa te intinzi pe canapea pentru a te relaxa. Amintirile si emotiile pot fi usor declansate de anumite mirosuri si ofera un sentiment de fericire. Exista o multime de studii comportamentale care indica faptul ca mirosurile sunt mai susceptibile sa declanseze amintiri emotionale vii si iti pot modifica instantaneu starea de spirit daca te simti descumpanit. Fie ca traiesti sentimente de tristete, durere sau, pur si simplu, ai avut o zi mai proasta, aprinderea unei lumanari care iti aminteste de un moment fericit, te poate face sa te simti mai bine si sa nu te mai concentrezi atat pe micile detalii pe care le traiesti in prezent.

  1. Lumanarile iti pot imbunatati starea de spirit

Daca mirosurile te pot ajuta sa retraiesti amintiri pozitive, aceleasi proprietati iti pot imbunatati starea de spirit. Un studiu japonez realizat pe 12 participanti cu depresie, a scos la iveala ca mirosul de lamaie ajutat la scaderea dozelor lor de antidepresive, le-a crescut functia imunitara si nivelul hormonal s-a reglat. Data viitoare cand te simti un pic deprimat si vrei sa iti imbunatatesti starea de spirit, incerca sa folosesti o lumanare cu parfumuri de citrice sau rozmarin in timp ce meditezi in intuneric pentru a te concentra asupra mirosului revigorant.

  1. Cu ajutorul lumanarilor poti avea un ritual de dimineata sau seara

Lumanarile au fost folosite de secole in timpul anumitor ritualuri, religioase sau nu. In zilele noastre, insa, lumanarile au fost integrate in case pentru a ajuta la stabilirea starii de spirit in anumite perioade ale zilei si pentru a ne relaxa. De exemplu, in timp ce poti aprinde lumanari in orice moment al zilei, este bine sa le folosesti pentru momente particulare (de exemplu bai, meditatie, rugaciune, yoga) pentru a imbunatati aceste ganduri meditative, astfel incat sa poti incepe sau sa inchei ziua pozitiv. Crearea de ritualuri in propria casa stabileste tonul pentru modul in care doresti sa te relaxezi sau sa incepi ziua.

Sfat: aprinde o lumanare sau doua atunci cand iti ingrijesti pielea seara sau cand bei o ceasca de cafea dimineata. Tine-ti telefonul la distanta in aceste momente, astfel incat sa fii mai atent si sa te concentrezi asupra cantitatii mici de timp pe care o ai doar cu tine.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *