articol

Samsung stabilește un nou standard în categoria procesoarelor mobile de tip flagship cu Exynos 2100

Exynos 2100_3

Performanțe puternice și eficiență energetică ridicată bazate pe EUV de 5nm ce permite experiențe de multitasking și gaming la un nou nivel

NPU îmbunătățit oferă un impuls major sarcinilor bazate pe AI, în timp ce capabilitățile 5G integrate oferă o conectivitate perfectă

Samsung Electronics Co., Ltd., lider mondial în tehnologia avansată a semiconductoarelor, a anunțat astăzi noul Exynos 2100 în cadrul primului său eveniment virtual, Exynos On 2021 (www.youtube.com/samsung). Acesta este primul procesor mobil, de tip flagship, cu tehnologie 5G integrată al companiei, construit pe cel mai avansat nod de proces ultra-violet (EUV) de 5 nanometri (nm).
„Echipa noastră Exynos s-a angajat să creeze experiențe premium de calcul mobil prin aducerea de inovații la procesoarele care se află în centrul dispozitivelor inteligente de astăzi. Suntem bucuroși să vă prezentăm noul Exynos 2100, cel mai avansat procesor mobil de până acum. Înarmat cu tehnologii de procesare puternice și un modem 5G avansat pe un nod de proces eficient de 5nm, Exynos 2100 va stabili un nou standard pentru dispozitivele mobile premium de mâine”, a declarat Inyup Kang, President of System LSI Business de la Samsung Electronics.
„La Samsung Electronics, suntem dedicați furnizării de tehnologii și servicii inovatoare prin intermediul dispozitivelor noastre de top pentru a le oferi utilizatorilor noștri o experiență mobilă completă. Cu o capacitate de procesare puternică, conectivitate rapidă 5G și accelerare inteligentă prin tehnologia AI, Exynos 2100 oferă performanțe maxime care îndeplinesc standardele și cerințele stricte de calitate pentru smartphone-urile noastre de generație următoare”, a declarat Kyeongjun Kim, Executive Vice President and head of Mobile R&D Office at Mobile Communications Business, Samsung Electronics.

„Evoluția tehnologiilor 5G, pentru grafică avansată și învățare automată au fost esențiale pentru a permite noi experiențe mobile. Arm și Samsung au colaborat îndeaproape pentru a încorpora puternica platformă grafică de calcul și de generație următoare în interiorul procesorului Samsung Exynos 2100. Ca urmare a parteneriatului nostru, suntem mai mult decât capabili să maximizăm performanța și să transformăm toate aceste experiențe într-o realitate pentru toate dispozitivele mobile de generație următoare, oferind în același timp o autonomie excepțională a bateriei”, a declarat Paul Williamson, Vice President and General Manager, Client Line of Business de la Arm.
Performanțele de calcul și procesare grafică ale cipului au fost îmbunătățite și rafinate pentru a depăși așteptările de performanță ale utilizatorului. Fiind primul procesor mobil cu tehnologie 5G integrată de la Samsung, Exynos 2100 este construit pe o tehnologie avansată de procesare EUV de 5nm care permite un consum de energie cu până la 20% mai mic sau o performanță generală cu 10% mai mare decât predecesorul de 7nm. Pentru îmbunătățiri suplimentare, cipul oferă o utilizare îmbunătățită a memoriei cache și o capacitate de programare mai puternică. Procesorul octa-core vine într-o structură îmbunătățită tri-cluster formată dintr-un singur nucleu puternic Arm® Cortex®-X1 care rulează până la 2,9 GHz, trei nuclee Cortex-A78 performante și patru nuclee Cortex-A55 eficiente din punct de vedere energetic, oferind o îmbunătățire de peste 30% a performanței multi-core decât predecesorul.
Arm Mali™ -G78, care acceptă cele mai noi API-uri, precum Vulkan și OpenCL, îmbunătățește performanțele grafice cu peste 40% pentru o grafică vizuală uimitoare și fără probleme, permițând cele mai captivante experiențe mobile de pe ecran, inclusiv jocuri și AR / VR sau MR (realitate mixtă). Exynos 2100 integrează, de asemenea, tehnologia avansată multi-IP guvernator (AMIGO), care monitorizează și optimizează consumul de energie al procesorului, GPU-ului și a altor procese, permițând un timp de utilizare mai lung chiar și în timpul unor activități mai intense pe ecran. Prin eforturi mari de a crește eficiența energetică a produselor sale în tehnologiile software și hardware, Samsung își continuă, de asemenea, angajamentul de a contribui la minimizarea amprentei de carbon a dispozitivelor mobile de mâine.

Exynos 2100_4

Capabilitățile tehnologiei AI se vor bucura, de asemenea, de un impuls semnificativ cu noul Exynos 2100. Noul NPU tri-core are îmbunătățiri arhitecturale, precum minimizarea operațiunilor inutile pentru o utilizare eficientă ridicată și suport oferit harții de caracteristici și a compresiei greutății. Exynos 2100 poate efectua până la 26 de trilioane de operații pe secundă (TOPS) cu o eficiență energetică de peste două ori mai mare decât generația anterioară. Cu procesarea AI pe dispozitiv și asistență pentru rețelele neuronale avansate, utilizatorii se vor putea bucura de funcții mai interactive și mai inteligente, precum și de performanțe îmbunătățite de vizualizare în domenii precum imagistica.

Procesorul avansat pentru semnal de imagine (ISP) al Exynos 2100 acceptă rezoluții ale camerei de până la 200 de megapixeli (Mp). Poate conecta până la șase senzori individuali și este capabil să proceseze patru în mod simultan pentru experiențe multi-camera mai bogate. Cu un procesor cu multiple camere și cadre (MCFP), ISP poate îmbina fluxurile din mai multe camere pentru a îmbunătăți performanța zoomului, calitatea imaginii pentru fotografii ultra-wide și multe altele. Cu accelerarea bazată de tehnologia AI, ISP oferă o caracteristică conștientă a conținutului, care recunoaște rapid și fără probleme scenele, fețele și obiectele și ajustează optim setările camerei pentru a surprinde imaginea cu detalii cât mai complete.

Modemul cu tehnologie 5G integrată al noului procesor Exynos 2100 acceptă spectrele 5G sub-6GHz și mmWave de la 2G GSM / CDMA, 3G WCDMA și 4G LTE, pentru o acoperire puternică a rețelei și fiabilitate. Modemul oferă o viteză maximă de legătură descendentă de până la 5,1 gigabiți pe secundă (Gbps) în sub-6-gigahertz (GHz) și 7,35 Gbps în mmWave sau până la 3,0 Gbps în rețelele 4G cu suport 1024 Quadrature Amplitude Modulation (QAM).

Exynos 2100 este în prezent în producție de masă.

Pentru mai multe informații despre produsele Samsung Exynos, accesați http://www.samsung.com/exynos .

Procesor 5nm AI 26 TOPS
Multi-core Octa-core CPU (Principal) Arm Cortex-X1 (2.9GHz)
CPU (Sub) Arm Cortex-A78 and Cortex-A55 GPU Arm Mali-G78
Conectivitate 5G (sub-6GHz/mmWave), 4G LTE (1024 QAM), 3G WCDMA, 2G GSM/CDMA Memorie LPDDR5 (51.2GB/s)
Stocare UFS 3.1, UFS 2.1 Camera (Spate) 200MP
Video (codificare) 4K UHD 120fps Video (codificare) 8K 60fps

*Notă: Performanța reală poate varia în funcție de dispozitiv și de mediul de utilizare.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *