articol blog comunicat de presa

Abordarea schimbărilor climatice prin inovație tehnologică, soluția Huawei la COP26

Dr. Fang Liangzhou, vicepreședinte și CMO Huawei Digital Power,a susținut prin intermediul videoconferinței un discurs despre „Construirea unei societăți inteligente cu emisii scăzute de carbon” în cadrul sesiunii „Schimbarea sistemului și inovația climatică în industria tehnologiei” găzduită de Global Innovation Hub UNFCCC în cadrul COP26.

Fang a descris modul în care Huawei Digital Power integrează tehnologiile digitale și electronice pentru a ajuta industriile să economisească energie și să reducă emisiile atât din generarea de energie, cât și din consum. Digitalizarea energiei poate reduce risipa în consumul de energie, poate stimula semnificativ generarea de energie din surse regenerabile și poate face transportul și orașele ecologice. Fang a îndemnat la eforturi comune pentru a construi împreună o societate inteligentă cu emisii reduse de carbon.

Dr. Fang Liangzhou delivers an online speech at COP26

Fang a  menționat că: „Neutralitatea în ceea ce privește emisiile de carbon a devenit o misiune comună a lumii. Inovația tehnologică va juca un rol central în abordarea schimbărilor climatice și în atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon. Huawei Digital Power integrează tehnologiile digitale și electronice, dezvoltă energie curată și permite digitalizarea energiei, astfel încât să stimuleze o revoluție energetică pentru un viitor mai bun și mai ecologic. Ne concentrăm pe convergerea și inovarea în tehnologii pentru a accelera digitalizarea energiei și a permite diverselor industrii să se modernizeze. Ne propunem să accelerăm generarea de energie curată, să construim transporturi ecologice, locații și centre de date, și să colaborăm cu partenerii din industrie pentru a construi o societate inteligentă cu emisii scăzute de carbon.”

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), principalele surse de emisii globale de carbon sunt electricitatea, industria și transportul. Sectoarele de electricitate și transporturi reprezintă 40%, respectiv 21% din emisiile de carbon. Sectorul TIC consumă 4% din electricitatea globală. Pentru a obține neutralitatea în ceea ce privește emisiile de carbon, producția de energie electrică cu emisii scăzute de carbon și consumul de energie electrică sunt o necesitate. Huawei Digital Power lucrează cu parteneri pentru a inova continuu în ceea ce privește producția și consumul de energie, pentru a obține rezultate ecologice și cu emisii scăzute de carbon:

  • În cadrul soluțiilor inteligente fotovoltaice -, Huawei dezvoltă un sistem de energie curată care se concentrează pe tehnologii de energie regenerabilă, cum ar fi sistemele eoliene, solare și stocarea energiei. În Orientul Mijlociu, Huawei sprijină Proiectul de stocare a energiei la Marea Roșie al Arabiei Saudite, astfel încât să furnizeze energie întregului oraș. Acest proiect va folosi sistemul de stocare a energiei de 400 MW  + 1,3 GWh, urmând să satisfacă cerințele energetice a milioane de oameni în viitor. Odată ce proiectul va fi lansat, orașul va fi primul din lume care va fi alimentat cu energie 100% curată provenită din sisteme fotovoltaice și stocare a energiei.
  • În ceea ce privește digitalizarea energiei, Huawei folosește o combinație de tehnologii digitale și electronice pentru a reduce consumul în timpul conversiei, stocării și utilizării energiei, îmbunătățind astfel eficiența energetică. Huawei, împreună cu China Southern Power Grid, utilizează tehnologii AI pentru a identifica automat scenariile riscante tipice și defectele liniilor de transmisie. Datorită noii abordări de întreținere preventivă bazată pe analiză inteligentă și judecată manuală, timpul de finalizare a lucrărilor la fața locului este scurtat de la 20 de zile la 2 ore, îmbunătățind eficiența de 80 de ori.
  • În ceea ce privește instalația de alimentare de la fața locului, Huawei folosește cabineți în loc de camere tehnologice și stâlpi, în loc să folosească dulapuri pentru a simplifica amplasamentele, și a lansat o serie de soluții de alimentare cu energie pentru eliminarea combustibilului în afara rețelei, pentru a ajuta transportatorii să accelereze neutralitatea carbonului din rețea și să reducă diviziunea energetică. De exemplu, furnizorul din Zhejiang, China, a folosit tehnologia Huawei Site Power de înaltă densitate eMIMO pentru a înlocui șase  cabineți tradiționali cu un unul singur, reducând amprenta la sol de la 5 mla 1 m2și îmbunătățind eficiența energetică a amplasamentului de la 85% la 96%. Ei au adoptat, de asemenea, soluția de energie verde de la Huawei, în care tehnologia unică iPV ajută la generarea cu 20% mai multă energie electrică, permițând panourilor fotovoltaice să devină principala sursă de energie pentru rețelele ecologice TIC și reducând emisiile de carbon cu 8 tone per amplasament în fiecare an.
  • În centrul de date, prefabricarea, modularizarea și tehnologiile inteligente sunt utilizate pentru a construi centre de date simplificate, ecologice, inteligente și securizate de ultimă generație. De exemplu, soluția modulară prefabricată pentru centre de date de la Huawei a ajutat Wuhan să construiască rapid un centru de calcul AI. Centrul a fost construit în 120 de zile și dat în folosință în 180 de zile, scurtând timpul de lansare cu peste 50%. În plus, tehnologia de conservare a energiei AI este adoptată pentru a reduce indicatorul PUE la 1,25, ceea ce reprezintă o economie de peste 3,4 milioane kWh de energie electrică în fiecare an. În plus, emisiile de dioxid de carbon pot fi reduse cu aproximativ 42.000 de tone pe parcursul ciclului de viață.
  • În mPower, Huawei oferă soluții în domeniul energetic și infrastructură de încărcare pentru a accelera procesul de electrificare a transporturilor. De exemplu, sistemul de propulsie DriveONE de la Huawei a ajutat SERES să construiască primul SUV coupe electric de înaltă performanță, produs în masă, cu o autonomie de croazieră de peste 1000 km, atingând o accelerație de la 0 la 50 km/h în 1,99 secunde.

Huawei aderă la angajamentul ecologic „Tech for a Better Planet” și a continuat să investească în reducerea emisiilor de carbon, promovarea energiei regenerabile, contribuția la o economie circulară și conservarea naturii cu ajutorul tehnologiei. Începând cu 30 septembrie 2021, Huawei Digital Power a ajutat clienții să genereze 443,5 miliarde kWh de energie verde, să economisească 13,6 miliarde kWh de electricitate și să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 210 milioane de tone, ceea ce a echivalat cu plantarea a 290 milioane de copaci.

Despre Huawei

Huawei este un furnizor de top la nivel mondial de infrastructură și dispozitive inteligente pentru tehnologia informației și comunicațiilor (TIC). Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – ne angajăm să aducem digitalul fiecărei persoane, locuințe și organizații pentru o lume inteligentă complet conectată.

Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este atât competitiv, cât și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii din ecosistem, creăm valoare de durată pentru clienții noștri, lucrând pentru a da putere oamenilor, a îmbunătăți viața de acasă și a inspira inovația în organizații de toate formele și dimensiunile.

La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Investim mult în cercetarea de bază, concentrându-ne pe descoperirile tehnologice care duc lumea înainte. Avem peste 194.000 de angajați și ne desfășurăm activitatea în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută în totalitate de angajații săi. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați Huawei online la www.huawei.com sau să ne urmăriți pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *