Uncategorized

Ponturi pentru a prelungi durata de utilizare a saltelei

Calitatea somnului este foarte importanta pentru mentinerea unei stari de sanatate cat mai buna motiv pentru care trebuie sa luam toate masurile necesare pentru obtinerea unui somn cat mai odihnitor. Achizitionarea unei saltele de calitate, adecvata nevoilor avute este unul dintre cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii facem pentru ca la sfarsitul zilei sa ne bucuram de un somn placut, linistitor si odihnitor. Pentru a ne bucura cat mai mult de avantajele oferite de catre utilizarea unei saltele de calitate, in continuarea acestui articol voi prezenta cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le facem pentru a proteja salteaua.

Utilizarea unei huse pentru saltea este din punctul meu de vedere unul dintre cele mai importante sfaturi de care trebuie sa tinem cont pentru a putea prelungi durata de utilizare a saltelei.

Aspirarea periodica a saltelei este un alt lucru pe care trebuie sa il facem pentru a prelungi durata de utilizare a saltelei. Praful din saltea favorizeaza aparitia acarienilor, acestia fiind daunatori pentru sanatatea noastra. Pentru a stopa aparitia acestora este necesar ca saptamanal sa aspiram salteaua.

Confortul pe care ni-l ofera salteaua depinde si de modul in care aceasta sta pe pat. Pentru o utilizare corecta a saltelei este necesar ca aceasta sa stea pe pat intr-o pozitie cat mai corecta si sa fie sustinuta de catre scheletul patului.

Evitarea saritului in pat este o alta recomandare pe care trebuie sa o respectam cu strictete pentru a ne putea bucura cat mai mult timp de avantajele saltelei. Socurile mecanice, cum ar fi saritul in pat deformeaza salteaua iar acest lucru va face ca, calitatea somnului sa nu mai fie la fel de buna. Avand in vedere acest lucru, trebuie evitat saritul in pat.

Cu toate ca durata de utilizare a saltelei poate fi marita prin tehnicile de intretinere a saltelei, acest lucru nu inseamna ca aceasta poate fi utilizata la nesfarsit. Din momentul in care ne trezim cu dureri de spate mai multe zile la rand este clar ca a venit timpul sa achizitionam o noua saltea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *